Repertoar pozorišta „Toša Jovanović“ za predstojeći vikend, 13. i 14. decembar 2019. godine:

petak, 13.12. u 20 časova
Dramska scena
I. Štiks
ZRENJANIN
režija: B. Liješević

Igraju:
Dejan Karlečik – Zrenjanin, Milan Kolak – Koča, član komisije, Jovan Torački – Mini, Edit Tot Miškeljin – Eva, Sanja Radišić – Mala, Stefan Juanin – Roki, Miljan Vuković radnik obezbeđenja

Predstava ZRENJANIN je proglašena najboljom na 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu i na XI „Festivalu pobednika festivala“ u Beogradu 2018. godine

 

Predstava koja za predmet uzima događaje iz nedavne prošlosti, ali i naše sadašnjosti. Vreme privatizacija poharalo je zemlju gore i perfidnije nego ratovi; i bogate industrijske gradove pretvorilo u olupine, ljušture na izdisaju, prazne karoserije na točkovima. Fabrike koje su hranile stotine hiljada porodica prepuštene su najstrašnijem dozvoljenom lopovluku i devastaciji. Sve ono što smo dobili u nasleđe od Očeva koji su gradili zemlju survano je u blato, pogaženo, ispljuvano, poniženo, išibano. Ostale su puste hale, pogoni, zarđale kapije da svedoče o slavnoj prošlosti i nama koji nismo znali da njene tekovine prihvatimo i nosimo. U toj pustoši sada se rađa klica pobune. Jer pitamo se – treba li ne dirati nepravedni sistem i poredak ako ne vidimo drugi put i ako više ne možemo bez onih koji se na naš račun silno bogate, ali nam barem ponekad dobace našu odavno zarađenu koricu hleba?

Velika sala
Cena karte: 300 dinara

subota, 14.12. u 11 časova
Lutkarska scena
TRI PRASETA
prema staroj engleskoj priči priredio i režirao B. Mrkšić

Igraju:
Tatjana Barać – Mucko, Olgica Trbojević Kostić – Bucko, Senka Petrović – Gucko,
Jovan Caran – Paja, Vuk, Čovek sa slamom, Čovek sa prućem, Čovek sa ciglom

 

Velika scena
Cena karte: 150 dinara

subota, 14.12. u 20 časova
Dramska scena
J. Kajgo
REALISTI
režija: S. Kilibarda

Igraju:
Mirko Pantelić – Gregor, Daniel Kovačević – Predrag, Sanja Radišić – Sonja,
Edit Tot – Gordana, Milan Kočalović – Ratko, Aleksandar Došen – Čistač, Anja Došen Devojčica

 

Predstava Realisti sukobljava dva pogleda na svet, onaj levičarski koji priziva nekog novog Marksa da nas povede u humanije i pravednije društvo, i onaj surovo racionalni, koji smatra da u dvadeset prvom veku moramo biti uspešni, večno lepi i mladi, sa vrlo malo samilosti za gubitnike. To je presek stanja generacije koja je rođena u socijalizmu, koja je mladost provela u ratnom periodu, a sazrevala u tranziciji, pod udarima neoliberalnog kapitalizma. To je generacija sa neurozama i fobijama, koja se pita kuda ide ovaj svet.

Velika sala
Cena karte: 300 dinara


Karte po ceni od 300 din (velika scena) i 250 dinara (Scena „Todor Manojlović“) za dramske predstave i 150 din za lutkarske predstave mogu se kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta „Toša Jovanović” radnim danima i subotom od 10č do 12č i od 18č do 20č, ili poručiti putem telefona 560-141, 561-135 i 560-136 (biletarnica). Đaci, studenti i penzioneri imaju redovan popust za naše predstave – cena karte sa popustom je 200 din. Za organizovano gledanje predstava cena karte je 200 din. Pored toga, uz kupon koji se objavljuje u listu Zrenjanin možete ostvariti popust na redovnu cenu karte do 50% za određene dramske predstave. Karte za predstave možete rezervisati i preko sajta NP „Toša Jovanović“: www.tosajovanovic.org.rs ili putem imejla: info@tosajovanovic.org.rs.

Pozorište zadržava pravo izmene repertoara.