Sport-  Fudbalski klub „Omladinac FAM“ iz Botoša drugu godinu zaredom u sportskoj sali Aleksandar Kareljin  organizovao je jednodnevni mini turnir pod nazivom“Dan fudbala“. Pored domaćina na ovom turniru učestvovale su ekipe iz Novog Miloševa, Kleka, Nakova, Mokrina, Kumana i Lazareva, a specijalni gosti bili su ekipa SAS-a i KMF  „Student FAM“.
 
Finalna utakmica odigrana je između dve domaće ekipe FK  „Omladinac FAM“.
Odigrana je i revijalna utakmica između ekipe SAS i ekipe KMF „Student FAM“ koja  je završena nerešenim rezultatom 4:4, a pobednik je odlučen nakon penal serije, gde je  SAS pobedio rezultatom 4:3.

Na slici fudbaleri SAS-a i KMF „Student FAM“

 
Pobedničkim ekipama pehare su uručili  dekan fakulteta FAM Goran Kvrgić i Branislav Lazić.
 
Na slici Branislav Lazić i Naemeka Ađuru nekadašnji igrač Javora, Vojvodine, Spartaka i Jagodine.

 

„Na današnjem turniru učestvovalo je oko 150 fudbalera svih uzrasta, pionira, podmladka i seniora. Na kraju dana odigrana je spektakularna  utakmica između ekipe Fakuletata za menadžment KFM i SAS“, rekao je predsednik kluba Branislav Lazić i najavio  da će od sledeće godine na ovom turniru  učestvovati još više ekipa.

Generalni sponzor FK „Omladinac“ iz Botoša je  Fakultet za menadžment  „FAM“.
„Želja nam je da turnir postane tradicionalan i da se fudbaleri, kao i sportski radnici na kraju godine okupe i uživaju. Fakultet za menadžment „FAM“ mnogo ulaže u sport,  smatramo da svaki student treba da ima takmičarski duh, jer će mu to svakako  u svom radnom veku koristiti. Fakultet pored fudbalske i futsal ekipe ima i mušku i žensku obojkašku ekipu i trudimo se da uvek podržimo  sportiste“, rekao je dekan fakulteta Goran Kvrgić i istakao zadovoljstvo postignutim rezultatima FK „Omladinac“ u prvoj polusezoni i rekao je želja rukovodstva da klub uz pojačanja pređe u viši rang takmičenja.
FK Omladinac iz Botoša polusezonu završava kao jesenji prvak Područne lige Zrenjanin i već kuje planove za Vojvođansku ligu. Direktor kluba Branislav Lazić najavio je nova pojačanja.

Nakon celodnevnog takmičenja  fudbaleri, treneri, gosti i uprava kluba nastavili su  druženje uz muziku.
 
Predsednik MZ Botoš Barnislav Lazić uručio je igračima Omladinca novogodišnje  paketiće, a gostima i učesnicima turnira  prigodne poklone u vidu kalendara, upaljača i hemijskih  olovaka.