Zajednička fotografija: FK Radnički i FK Vitorul Panduri

Sport- Ovo je drugi trening meč dve ekipe u toku vikenda, u subotu su gosti iz Rumunije odigrali 1:1 protiv Vršca, a Radnički je savladao novokozaračku Slobodu 9:0. Danas je drugoligaška ekipa iz Rumunije, FK Vitorul Panduri, imala više sreće i dva minuta pre kraja meča, Oni je sa 20. metara poslao loptu pod prečku za konačnih  0:1.

FK Radnički Zrenjanin

Igrači Radničkog imali su više prilika, bili bolji sve dok trener Zdravko Rauković, u poslednjem delu meča, nije izmenjao tim. U 5. minutu dug pas Stepančeva, odlično je prihvatio napadač Kovačević i šutirao iskosa, gađao suprotni ugao, a lopta je, za koji santimetar, otišla pored gola. Pokušao je da uzvrati Buturka, bez rezultata, da bi, u 20. minutu, posle greške domaćih igrača u zadnjoj liniji, izbio sam ispred golmana Kožula i pogodio u stativu.


Na novi centaršut Stepančeva, Kovačević je bio „kratak“ i nije dobro zahvatio loptu, da bi, u 40 minutu, na pas Maljukana, dobro šutirao glavom. U prilici je bio i Popov, uspeo je da obiđe golmana i prilikom šuta, ispred linije, bio izblokiran. U 61. minutu Kovačević je sam sebi stvorio šansu, pretrčao je čuvare, pokušao da lobuje golmana i promašio.


Kad se očekivao kraj, Oni je lepim udarcem obezbedio pobedu gostima iz susedne Rumunije.

RADNIČKI: Kožul, N. Kovačević, Kosović, Šemić, Stepančev, Arsić, Stevanović, Radić, Maljukan, Popov, M. Kovačević. Igrali su još: Ranđelović, Cvijetić, Nosalj, Markoski, Marković, Vujović, Ubović, Jeftić, Pavlović, Živić, Maleš, Lisica, Kozić.


VITORUL PANDURI: Krupenski, Baican, Paska, Tristea, Gojda, Gana, Vulpe, Časem, Buturka, Andreas, Mojsije. Igrali su još: Đanta, Savu, Kelariju, Pirkalabu, Kroitoru, Brinzan, Oni, Akolaste, Girbica, Danesku, Popa.

Tekst Cvijetić. B