Zrenjanin- Akcija humanitarnog karaktera pod nazivom „Korpa solidarnosti“, u organizaciji kompanije Gomex i Rotaract kluba iz Zrenjanina, uspešno je realizovana proteklog vikenda u objektu Gomex Total u Zrenjaninu, kao i u još pet gradova u Srbiji.

 

Pomenuta akcija tradicionalno se dešava dva puta godišnje, pred uskršnje i božićne praznike, a ima za cilj da se zajedno sa potrošačima prikupi što veći broj osnovnih životnih namirnica namenjenih mnogočlanim porodicama sa evidencije Centra za socijalni rad. S obzirom na to da su praznici vreme okupljanja porodice i prijatelja, želja organizatora bila je da se bogata praznična trpeza obezbedi i onima koji imaju najmanje. Napunivši veliku „korpu solidarnosti“ postavljenu na ulazu u Gomex Total, potrošači su pokazali humanost i želju da pomognu, a njihove „male donacije“ (uglavnom u vidu prehrambenih proizvoda) nekome će puno značiti. Artikle su, po dobrom starom običaju, donirali i predstavnici Gomex-a i Rotaract kluba.

 

Pored Zrenjaninaca, priliku da budu humani ovog vikenda su imali i građani Subotice, Novog Sada, Rume, Sremske Mitrovice i Kragujevca, gde je „Korpa solidarnosti“ takođe organizovana.