Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga, tri nezgode sa povređenim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su teže povređena, a jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 264.000 dinara .

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 9 učesnika u saobraćaju i izdato je 78 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 4 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 3 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 1 vozilo zbog tehničke neispravnosti.