IZLOŽBA “ZA MENE NIJE POSTOJAO DRUGAČIJI IZBOR” U KULTURNOM CENTRU

U Kulturnom centru Zrenjanina, u utorak, 28. januara u 12 časova biće otvorena  izložba pod nazivom „Za mene nije postojao drugačiji izbor“, koja je posvećena švedskom diplomati Raulu Valenbergu (Raoul Wallenberg) koji je spasao više hiljada  Jevreja u Budimpešti, u toku Drugog svetskog rata.

Izložba je deo projekta: „Raul Valenberg – Budi nosilac promene“ koji se realizuje u periodu od oktobra 2019. do marta 2020. godine.

Projekat realizuje C31 – Centar za razvoj kulture dečjih prava i Ambasada Švedske u Beogradu u partnerstvu sa Raul Valenberg Akademijom iz Stokholma i uz podršku Švedskog instituta a u saradnji sa partnerskim školama i ustanovama kulture u Šapcu, Bečeju, Kragujevcu, Beogradu, Žitištu, Zrenjaninu i Smederevu. U projektu učestvuje sedam škola i šest ustanova kulture među kojima je i zrenjaninski Kulturni centar. Projekat pored izložbe obuhvata i radionice inspirisane izložbom i sa temama o pozitivnim uzorima mladih, vrednostima i delima a sa ciljem osnaživanja identiteta, integriteta, osećaja lične ispunjenosti i sa osnaživanjem mladih da u sebi prepoznaju i grade osobine koje ih mogu učiniti pozitivnim uzorima.

 

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap