U toku su prijave za tradicionalnu gastronomsko turističku manifestaciju „BELOBLATSKA KOBASICA“ sa: takmičenjem u pravljenju domaćih kobasica, izborom najbolje domaće rakije i prodajnim izložbama suhomesnatih proizvoda, rakije, vina i ostalih proizvoda domaće radinosti.

Festival se održava u nedelju, 16. februara 2020. godine u Belom Blatu sa početkom u 8 časova.

Prijave ekipa za takmičenje u pravljenju domaćih kobasica vrše se putem linka linka beloblatskakobasica, a više informacija o takmičenju možete dobiti putem telefona 063 17 97 639.

Jedno od centralnih dešavanja manifestacije je i takmičenje za najbolju domaću rakiju. Takmičari uzorke treba da predaju od 5. do 8. februara 2020. godine, u prostorijama MZ BELO BLATO u interevalu od 12h do 18h. Kontakt osoba za sve informacije vezane za takmičenje i prijave je Darko Sladeček (064 25 18 526).

Pored toga biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, rakije, vina, sireva, slatkiša i meda, kao i alata i pribora za svinjokolje, starih zanata i slično.

Više informacija o rezervacijama prodajnih tezgi mogu se dobiti pozivom na 064 248 54 72 i 069 199 48 16. Zainteresovani izlagači treba da ponesu na uvid: Izvod iz APR-a ili potvrdu o aktivnom statusu za Poljprivredno gazdinstvo.

NAGRADE:
Organizator nagrađuje:

1. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Vaučer 500 eura – Turistička agencija „Sagot“
2. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Kada – „Kolpasan“
3. mesto za najbolju sveže pečenu kobasicu – Profesionalni mesarski sto -„Stolarija Hanjik“

Specijalne nagrade:

1. mesto za dekoraciju posluženja
2. mesto za dekoraciju posluženja
3. mesto za dekoraciju posluženja
* za higijenu i dekoraciju takmičarskog mesta
* za najorganizovaniju ekipu
* za najudaljeniju takmičarsku ekipu
* za kreativnost

Bogat kulturno umetnički i muzički program odvijaće se na centralnoj bini u velikom parti šatoru posebno uređenom za ovu priliku, tako da su zabava i dobra atmosfera zagarantovani.