Sport- Na stadionu kraj „Skrobare“ fudbaleri Radničkog, u okviru priprema pred nastavak prvenstva, odigrali su prijateljsku utakmicu protiv gostiju iz Bečeja koja je završena bez pobednika.

U prvom delu dosta trčanja i presinga sa obe strane, provukli su i jedni i drugi nekoliko dobrih pasova, ali nije bilo šansi. Na otvaranju drugog poluvremena, Radosavljević je izveo drugi korner za zrenjanince, a pred golom Bečejaca odlično je skočio korpulentni centarfor Stefan Vuković – Lisičić i udarcem glavom doneo prednost ekipi Radničkog.

 

Od 58. minuta domaćin je uveo osam novih igrača, a u 61. posle odličnog prodora, Mehmed Avdić je pripremio priliku Marku Tadić, ali je njegov šut golman Puškić odbio. Gosti su izjednačili u 64 minutu iz kaznenog udarca. Predrag Radosavljević je povukao Strahinju Ilića, a Furtula je bio precizan sa 11. metara. Nešto kasnije, kapiten Bečejaca Vladan Vlaučin, pokušao je da lobuje golmana Bačka, a lopta je završila iznad prečke.

Pripretio je brzonogi Avdić u 84 minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora i Puškić je skrenuo loptu u korner, dva minuta kasnije šut Nikole Krstinića završio je preko prečke, da bi potom, Tadićev novi udarac, Puškić ponovo odbio .

RADNIČKI: Randjelović, Milin, Grbić, Kiš, Bačvanski, Radosavljević, Jeftenić, Gajilović, Mirković, Matić, Vuković – Lisičić. Igrali su još: Bačko, Milivojev, Dučić, Lovre, Krstinić, Tadić, Avdić, Bjelica.
BEČEJ 1918:Marković, Vorgučin, Miljević, Kačavenda, Ostojić, Tutnjević, Kobiljski, Adis, P. Ilić, Erdeljan, Krajinović. Igrali su još: Puškić, S. Ilić, B. Jelić, M. Jelić, Furtula, Kopre.

Tekst: B. Cvijetić