Zrenjanin-U ponedelјak, 3. februar 2020. u 19 časova u Salonu Savremene galerije Zrenjanin biće otvorena samostalna izložba Miodraga Krkobabića „Beleške iz svakodnevice jednog Nesklada„.

Svakodnevica jednog Nesklada razotkriva današnje stereoptipe, sučelјavajući različite dimenzije bivstvovanja suprotstavlјenih (ne)mogućih načina života pojedinca u savremenom društvu, čiji brutalni označitelј jeste militantna isklјučivost stereotipa koji ne dopuštaju da se čak ni suptilne različitosti postojanja kolebaju, prepliću ili prirodno prožimaju.

Projekat Slike Uspeha preispituje percepciju uspeha u savremenom društvu, s jedne strane, i podsvesne, lične želјe koje savremeni umetnici mogu ostvariti kroz svoje polјe delovanja u društvu koje nema razvijeno ni ekonomsko a kamo li umetničko tržište, ali kroz polјe delovanja gde se smatra dozvolјenim i ono što bi u običnom životu bilo sankcionisano. Kako navodi Astrid Wege u tekstu Zabeleške o radu Miodraga Krkobabića: „…Pozicioniranje nekoga kao umetnika unutar polјa umetnosti teži i simboličnoj i ekonomskoj isplativosti. Miodrag Krkobabić pristupa ovoj temi u svojim Slikama uspeha opet iz pomalo drugačije, prilično autoironične perspektive. Ovde je žiža usmerena na različita značenja koja bi pojam „uspeh“ mogao da pretpostavlјa – bilo da se povezuje s lepotom i modom, slavom, avanturom ili je predstavlјen materijalnim fetišima kao što je „besan“ auto. On i neki od njegovih kolega umetnika, portretisani su sa atributima njihovih ličnih želјa koji su sasvim uskladjeni sa stereotipnim slikama uspeha koje predstavlјa savremeno društvo…“