Policija-Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga dve nezgode sa povređenim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teško povređeno, a tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 230.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna i neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdato je 149 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 27 vozača, od toga, 1 vozač – ostala isključenja i 26 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 7 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog tehničke neispravnosti.