Foto:arhiva

 

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se 7 saobraćajnih nezgoda, od toga, 6 sa povređenim licima i 1 sa materijalom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama 3 lica su teže povređena, a 6 lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 413.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve, nepropisnog preticanja – jedna i nepropisne radnje vozilom – četiri.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 29 učesnika u saobraćaju i izdato je 60 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 1 zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača ostala isključenja i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 5 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila zbog tehničke neispravnosti.