Zrenjanin- Ove godine, širom sveta, ljubitelji Harija Potera i čudesnog Hogvorts sveta magije, proslaviće Međunarodnu noć Hari Poter knjiga prvog četvrtka u februaru.

Izdavačka kuća „Evro Book“ u saradnji sa Dečjim odeljenjem Biblioteke grada Beograda „Čika Jova Zmaj“, Izdavačkom kućom „Čarobna knjiga“ i Gradskom narodnom bibliotekom „Žarko Zrenjanin“ upriličiće druženje 6. februara sa starim i budućim fanovima Harija Potera, ljubiteljima fantastike i svima koji žele da budu deo ovog globalnog događaja. Tema ovogodišnje Noći Hari Poter knjiga je Tročarobnjački turnir.

Dečje odeljenje zrenjaninske biblioteke pripremilo je celodnevni program, a posetioci mogu da odaberu jednu ili više aktivnosti u kojima bi voleli da učestvuju.

Neke od njih su:
Kviz za osnovce: turnir učenika zrenjaninskih škola
Kviz za ljubitelje svih uzrasta: od 18h
Bojimo čudesni Hogvorts svet: za ljubitelje-početnike (celodnevna aktivnost za najmlađe)
Rešavamo Poter osmosmerku (celodnevna aktivnost)
Maskiraj se: obuci kostim i napravi svoj selfi u Biblio Hogvortsu (tokom čitavog dana)
Otkrivamo šta se krije u Magičnom kolačiću…

Posetioce i uspešne učesnike u kvizu očekuju nagrade.
 
 
Serijal knjiga o Hariju Poteru ubraja se u najprodavanije romane za decu i tinejdžere.Prvih sedam knjiga objavljeno je od 1997. do 2007. godine, a osma „Hari Poter i ukleto dete“ 2016. godine.
Ove hit knjige prodate su u pola milijarde primeraka u preko 200 zemalja. Prevedene su na 80 svetskih jezika i na osnovnu njih nastalo je osam popularnih filmskih ostvarenja.