Grad Zrenjanin je na 42. Međunarodnom sajmu turizma predstavio sve lepote  našeg grada i pokazao da ima veliki turistički potencijal. Zrenjanin je grad privrede, istorije, kulture, sporta i manifestacija, ali i grad koji ima bogatu turističku ponudu koja može da privuče veliki broj turista kako iz zemlje, tako i iz inostranstva.

 

U koje god doba godine da posetioci dođu u Zrenjanin mogu osetiti domaćinsku atmosferu, uživati u čarima banatske tradicionalne kuhinje, etno i seoskom turizmu, kao i brojnim manifestacijama i iz našeg grada poneti najlepše uspomene.

 

Gradonačelnik grada Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje, ali i grad koji dobro organizuje manifestacije koje iz godine u godinu posećuje sve veći broj ljudi. „Belo Blato, selo od hiljadu stanovnika, koje u toku manifestacije poseti preko 15.000 ljudi,  kao i Dane piva  gde imamo preko 500.000 posetilaca  jasan je pokazatelj da idemo u dobrom pravcu“- rekao je Janjić.

Turističku ponudu grada predstavio je direktor turističke organizacije Zoran Ljubotina.

„Zrenjanin je grad kulture, umetnosti, sporta, mostova grad mladih i brojnih manifestacija po kojima je prepoznatljiv. Prethodnih godina uspešno smo realizovali mnogo manifestacija koje su u naš grad privukle veliki broj posetilaca.“, rekao je Zoran Ljubotina.

Brend grada Zrenjanina je manifestacija “Dani piva” koju zadnje nedelje avgusta poseti preko pola miliona ljudi. Sedam dana, grad postaje centar najinetresantnijih dešavanja u Vojvodini. Pored koncerata poznatih zvezda održavaju se dečiji, sportski, kulturno-umetnički program na više od petnaest lokacija uz tradicionalnu kuhinju i kriglu piva.

BANJA RUSANDA JEDINSTVENA U EVROPI

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“ Melenci je u funkciji zdravlja građana više od 150 godina. Nalazi se u Parku prirode, na obali slanog  jezera RUSANDA. Banja “Rusanda” je poznata po lekovitom blatu (PELOIDU), dragulju  jedinstvenom u Evropi.

O pacijentima i gostima se stara 250 zaposlenih i gost je uvek u centru pažnje i poštovanja, a tretmani su stručni i vrhunskog kvaliteta. Pristup pacijentima i gostima je na visokom profesionalanom nivou.

Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju banju „Rusanda“ predstavila je direktorica dr Zorica Ćulibrk istakavši da je banja Jednistvena u Evropi po lekovitom blatu peloidu koji spada u visoko kvalitetne zbog svog jedinstvenog fizičkog i hemijskog sastava.

„Prve analize lekovitosti vode i mulja iz jezera “Rusanda” su izvršene u Carskoj akademiji u Beču. Tada je još ustanovljeno da u pogledu lekovitosti blato Banje “Rusanda” ne zaostaje za čuvenim banjama. Novije analize lekovitog blata uradjene su na Institutu za rehabilitaciju u Beogradu 2014. godine i pokazale su da se izvanredna svojstva blata nisu promenila. Imamo sertifikat o kvalitetu i lekovitosti sa tačno definisanim indikacijama za njegovu balneološku primenu u terapijskim tretmanima“, rekla je dr Zorica Ćulibrk.

“Mi lečimo reumatološka, neurološka, stanja nakon povreda i hiruških intervencija, kao i kožna obolenja. Mnogi naši pacijenti i gosti su se uspešno oporavili i odmorili kod nas, pa nam rado ponovo dolaze i preporučuju drugima. Dođite i Vi”, poručila je dr Zorica Ćulibrk.

Dobro došli u ravni Banat, dobro došli u grad Zrenjanin!

Tokom 42. Sajma turuzma u Beogradu  oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja predstavilo je svoje potencijale. Štand grada Zrenjanina možete do nedelje.