ZRENJANIN- Kompanija “Lidl Srbija” zvanično je potvrdila da je počela s gradnjom druge prodavnice u Zrenjaninu. Iz te kompanije na adresu Grada Zrenjanina stigla je sledeća informacija:
“Kompanija “Lidl Srbija” je ovog meseca započela gradnju svoje druge prodavnice u Zrenjaninu, u ulici Meše Selimovića. Radujemo se što ćemo još većem broju građana biti dostupni i što će imati prilike da kupuju proizvode sa najboljim odnosom cene i kvaliteta. Bez obzira na to kada se gradnja prodavnice završi, o datumu otvaranja javnost će biti blagovremeno obaveštena”, navode u toj kompaniji.

Objekat se gradi na samom ulazu u naselje “Bagljaš”, na uglu ulica Meše Selimovića i Bulevara Veljka Vlahovića, u neposrednoj blizini autoperionice “Diksi” i proizvodnih pogona kompanije “Proizvodnja Mile Dragić”. U toku su pripremni radovi za otvaranje gradilišta.

Podsećamo, Zrenjanin je prvi grad u Srbiji s kojim je “Lidl” potpisao ugovor o kupovini građevinskog zemljišta i među prvima u kojima je završena izgradnja objekta, otvorenog 11. oktobra 2018. godine sa još 15 prodavnica širom Srbije. Otvaranjem i druge prodavnice, Zrenjanin će takođe ući među malobrojne gradove u Srbiji, uključujući i one najveće, u kojima poznati nemački trgovinski lanac ima više od jednog objekta.

Ukupno je u Srbiji otvoreno više od 30 prodavnica, samo u Beogradu ih je osam, a po dve se nalaze u Novom Sadu i Kragujevcu. To je i svojevrsna potvrda rastućeg tržišta u Zrenjaninu i privredne ekspanzije, a izgradnja objekta u najvećem gradskom naselju i u blizini “Aviv Parka” i industrijske zone “Bagljaš – aerodrom” sigurno donosi i nove razvojne potencijale ne samo tog dela grada, već i Zrenjanina u celini.

Izvor:zrenjanin.rs