Gradonačelnik Zrenjanina, Čedomir Janjić, održao je sastanak sa predstavnicima Opšte bolnice “Đorđe Joanović”, Zavoda za zaštitu zdravlja, Plućne bolnice, Doma zdravlja, Policijske uprave, Komunalne policije, Inspekcijskih službi grada i Crvenog krsta na kome je zaključeno da Grad Zrenjanin preduzima konkretne poteze i u potpunosti poštuje preporuke Ministarstva zdravlja, te da se aktivno prati situacija sa daljom pojavom virusa Kovid 19 na teritoriji grada.

– Stanje na teritoriji grada je za sada stabilno.
– Sve kulturne i sportske manifestacije u gradu i okolini su otkazane.
– Prioritet je zaštita svih građana, dece i najstarijih sugrađana.
– Apeluje se na sve građane da primenjuju pojačane mere higijene i  ponašaju se u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja.
– Takođe se mole svi građani koji imaju bilo kakvih zdravstvenih tegoba da prvo pozovu kol centar i nakon konsultacije sa dežurnim lekarom pozovu svoje ambulante i telefonskim putem najave svoj dolazak!
– Građani koji imaju simptome ili su bili u kontaktu sa obolelim od korona virusa prijavljuju se direktno kol centru na telefon 069/2101102 koji je u funkciji svakodnevno od 08 do 22 časa.
– U ovom trenutku je neophodno imati poverenje u zdravstvene radnike i eminentne stručnjake, poštovati instrukcije i preporuke nadležnog ministarstva.