Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić obratio se jutros na sednici Gradskog veća članovima tog tela, u uslovima proglašenog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, i najavio za 10 časova sednicu Gradskog štaba za vanredne situacije. Na toj sednici, kako je rekao, biće donete prve mere i aktivnosti koje će biti preduzete na teritoriji Grada Zrenjanina, a u skladu sa potrebama i novonastalim okolnostima, po preporukama Vlade Republike Srbije, Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovida-19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica koronavirusa.

Sa te sednice, kao i sa drugih sastanaka, biće izdavana saopštenja, bez posebnih izjava gradonačelnika ili drugih funkcionera lokalne samouprave. Gradonačelnik je apelovao na novinare i na sve gradske medijske kuće da doprinesu da sve donete odluke budu što dostupnije javnosti i da u tome očekuje njihovu pomoć.

Gradsko veće je na današnjoj sednici razmatralo i predloge odluka po najavljenom dnevnom redu redovne sednice, a koje se tiču otuđenja gradskog građevinskog zemljišta. O tome nešto više kasnije, u posebnoj vesti.