Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode sa povređenim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta biće naknadno utvrđena.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropuštanja pešaka na obeleženom pešačkom prelazu i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 34 učesnika u saobraćaju i izdato je 169 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača – ostala isključenja i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.