Zrenjanin- Akcija ,,Likovni konkurs“ organizovana je od strane Rotarakt kluba Zrenjanin, 7. marta 2020. godine u Kulturnom centru, sa početkom u 12h. Ideja akcije bila je da okupimo decu od 5. do 8. razreda da se druže, crtaju ali i osvoje vredne nagrade.
Crtanje je bilo amatersko, a tema je bila „8.mart“.  Poziv na ,,Likovni konkurs“ prosleđen je svim osnovnim školama na teritoriji grada Zrenjanina, a na konkurs su se prijavile i učestvovale OŠ ,,Žarko Zrenjanin“ , OŠ ,,2. oktobar“ , OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ , OŠ ,,Dr. Jovan Cvijić“ , OŠ ,,Sveti Sava“ – Stajićevo i OŠ ,,Branko Radičević“ – Čenta. Deca su došla u pratnji nastavnika likovne kulture.
Sav materijal (blokovi, olovke, bojice, tempere itd) kao i osveženje bilo je obezbedjeno od strane Rotarakt kluba Zrenjanin.
Nakon odluke komisije, prvo mesto i jednodnevni izlet u Morahalom za dve osobe (od Farkaš transa) osvojila je Ana Božić, drugo mesto (i štafelu za slikanje) osvojila je Andjela Dimitrov, a treće mesto (i polaganje za ,,Gatehouse awards“ u školi stranih jezika i komjutera -Provida Futuri) osvojila je Katarina Jelić.
Svi radovi izloženi su u holu Kulturnog centra, i biće tamo zaključno sa nedeljom 15. marta 2020.
„Nameravamo da i u budućnosti održavamo akcije sličnog tipa, i nadamo se još većem odzivu škola u narednim akcijama“, ističu iz Rotarakt kluba Zrenjanin.