Sport- U Beogradu je održan Balkanski šampionat za seniore u karate sportu, a u sastavu reprezentacije Srbije nastupili su Salapura Đorđe i Milovanović Anja. Đorđe je odličnim nastupom osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 75 kg. U prvom kolu je pobedio rezultatom 1:0 takmičara iz BIH, u drugom kolu rezultatom 3:1 takmičara iz Hrvatske, dok je u polufinalu pobedio takmičara iz Srbije Martinovića rezultatom 2:1. U finalu je izgubio od kvalitetnog i trofejnog Hrvata Garibovića 1:1 (pravilo prvog poena) u jednom veoma uzbudljivom i neizvesnom meču.

Takođe, Đorđe je nastupio i za tim reprezentacije Srbije koja je u ekipnom takmičenju osvojila bronzanu medalju. U polufinalnom meču Srbija je izgubila od Crne Gore (1:3), dok je u meču za bronzu pobedila Sloveniju (3:0).

Milovanović Anja je pored solidnog nastupa ostala bez medalje. U prvom kolu je pobedila takmičarku iz Hrvatske (1:0), u drugom iz Bosne i Hercegovine (0:0 sudijskim preglašavanjem 4:1), dok je u polifinalu izgubila u poslednjim trenucima meča od Hrvatice. U meču za bronzanu medlju Anja je izgubila od takmičarke iz Crne Gore rezultatom 2:4 . Đorđa i Anju narednog vikenda očekuje Prvenstvo Srbije.