SAOPŠTENJE KOMPANIJE DREKSLMAJER

Zrenjanin-Nemačka kompanije Drekselmajer našoj redakciji poslala je saopštenje koje Vam prenesimo u celosti.

Prateći epidemiološku situaciju u Srbiji, ali i globalno, u vezi sa koronavirusom, a u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti naših zaposlenih i svih građana regiona u kom poslujemo, menadžment kompanije je doneo odluku o radu smanjenim kapacitetom. Veći deo proizvodnje je već prestao sa radom, a neki sektori će nastaviti sa radom smanjenim kapacitetom tokom sledeće nedelje. U skladu sa preporukom Vlade Republike Srbije da treba izbegavati putovanja u područja pogođena koronavirusom, menadžment kompanije je doneo odluku da privremeno obustavi autobuski saobraćaj za zaposlene sa teritorije Kikinde, koja je označena kao jedno od žarišta u Srbiji“, navodi se u saopštenju kompanije Drekslmajer.

DRÄXLMAIER Group će svoju proizvodnju prilagoditi potrebama svojih klijenata i tržišta, ali prvenstveno epidemiološkoj situaciji u zemlji.

„Do sada smo bili u stanju da održimo proizvodni lanac i lanac snabdevanja. Trenutno koronavirus ima negativan uticaj na globalnu ekonomiju, a dugoročne efekte koronavirusa na automobilsku industriju je u ovom trenutku veoma teško proceniti. Od samog početka u fokusu nam je bila sigurnost naših zaposlenih i važno je napomenuti da nema potvrđenih slučajeva zaraženih koronavirusom u DRÄXLMAIER Group Srbija. Čim proizvođači automobila nastave sa radom i DRÄXLMAIER Group će ponovo pokrenuti proizvodnju u svom pogonu u Zrenjaninu. Pozivamo naše zaposlene na solidarnost i razumevanje i molimo ih da nam pruže podršku u ovoj specifičnoj situaciji“, navodi se u saopštenju kompanije Drekslmajer.

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap