Apelacioni sud u Novom Sadu, rešavajući po žalbama Višeg javnog tužioca u Zrenjaninu i branilaca okrivljenih, doneo je presudu kojom je potvrđena presuda Višeg suda u Zrenjaninu od dana 9.7.2019. godine, kojom je okrivljena Ž.K. oglašena krivom zbog izvršenog jednog produženog krivičnog dela Primanje mita. 

Ž.K. je  osuđena na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, u koju kaznu se uračunava vreme koje je okrivljena provela u pritvoru, a okrivljeni M.S, R.T. i M.F. na kazne zatvora u trajanju od po šest meseci, koje kazne će se izvršiti u prostorijama u kojima okrivljeni stanuju, dok su okrivljenima M.M, R.T, G.A, V.I. i D.R. izrečene uslovne osude i utvrđene kazne zatvora u trajanju od po šest meseci, s rokom proveravanja od dve godine.

Okrivljena Ž.K. oglašena je krivom i osuđena zbog toga što je u vremenskom periodu tokom 2012. i 2013. godine, radeći kao državna službenica Republičkog Geodetskog zavoda, Službe za katastar nepokretnosti u Zrenjaninu, u više navrata, radi pribavljanja podataka i dokumentacije iz arhivske građe službe, zahtevala i primala novac od građana, kojima je ta dokumentacije bila potrebna za postupak restitucije, a u čemu su joj u pojedinim slučajevima pomogli okrivljeni M.S, M.F. i R.T. Pored toga, okrivljena Ž.K. je oglašena krivom i osuđena i zbog toga što je u istom vremenskom periodu, te u istom svojstvu, zahtevala i primala novac i od pravnih lica, kako bi im izdala podatke iz arhivske građe i jedinstvene evidencije službe u kojoj je bila zaposlena. Istovremeno, okrivljena je oglašena krivom i osuđena i zbog toga što je u jednom slučaju, radeći kao državna službenica Republičkog Geodetskog zavoda, Službe za katastar nepokretnosti u Zrenjaninu, zahtevala novčanu naknadu radi toga da ubrza upis hipoteke u katastru nepokretnosti. Takođe, okrivljena je oglašena krivom i osuđena i zbog toga što je u svojstvu sudskog veštaka, zahtevala od stranke u sudskom sporu novčanu naknadu, kako bi izradila veštačenje u njenu korist. Okrivljeni M.M, G.A, V.I. i D.R. su oglašeni krivim i osuđeni zbog toga što su okrivljenoj Ž.K, kao službenom licu, platili traženu novčanu naknadu, radi preduzimanja navedenih službenih radnji koje okrivljena nije smela izvršiti.

Pored toga, okrivljenoj Ž.K. je izrečena i mera bezbednosti – Zabrana vršenja dužnosti državnog službenika na poslovima iz delokruga državne uprave u trajanju od jedne godine po pravnosnažnosti presude, s tim što se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

Takođe, sud je od okrivljenih oduzeo pribavljenu imovinsku korist i to od okrivljene Ž.K. u iznosu od 2.612.450,00 dinara, od okrivljenog M.S. u iznosu od 44.700,00 dinara i od okrivljenog M.F. u iznosu od 45.900,00 dinara.