Zrenjanin- Uprava fabrike za preradu vode Gruppo Zilio izdala je saopštenje koje Vam prenosimo u celosti.

„Sa velikim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da je uprkos veoma teškoj situaciji nastaloj zbog pandemije, tehnološki proces prečišćavanja pitke vode za potrebe Grada Zrenjanina u potpunosti stabilizovan i da su rezultati analiza poslednjih 10 dana pokazali da je tretirana voda, hemijski i mikrobiološki u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće“, navodi se u saopštenju firme Gruppo Zilio.

JKP ViK i Grad Zrenjanin će pokrenuti postupak za ukidanje zabrane upotrebe vode za piće, posebno imajući u vidu da su najnovije analize hemijske i mikrobiloške ispravnosti vode za piće u gradskoj vodovodnoj mreži takođe pokazale rezultate kvaliteta vode saglasnog važećem Pravilniku.

Usled izuzetno velike potrošnje vode koja se javila u periodu policijskog časa došlo je do smanjenja pritiska vode.

„Takođe želimo da vas obavestimo da će se usaglašenom akcijom JKP VIK I investitora fabrike vode u sredu 8.4.2020. godine izvesti radovi u cilju povećanja kapaciteta proizvodnje i povećanja pritiska u gradu. U toku izvođenja radova od 23:00 časa u sredu uveče pa do 7:00 časova ujutro u četvrtak 9.4.2020. doći će do obustave distribucije vode“, navodi se u sopštenju.

Radovi će se izvoditi u period od 23:00 do 7:00 časova, u navedenom periodu doćiće do obustave distribucije vode.

Uložiće se svi napori kako bi ovo isključenje trajalo i kraće od navedenog.

„Zahvaljujemo se na razumevanju i nadamo se da će građane, u ova izuzetno teška vremena, obradovati činjenica da u gradskoj vodovodnoj mreži imaju zdravu i pitku vodu, zahvaljujući udruženim naporima zaposlenih u Gradskoj upravi, JKP VIK i Investitora, uz nesebičnu pomoć kabineta Premijerke Republike Srbije i zaposlenih u Institutu za javno zdravlje Zrenjanin“, rekao je Bojan Dimkić Direktor firme Gruppo Zilio.