Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“  Zrenjanin, obaveštava sugrađane da ekipe Službe za iznošenje i deponovanje komunalnog otpada, tokom vanrednog stanja nastalog usled pandemije virusa Kovid 19 i povećanog obima posla, neće iznositi baštenski i kabasti otpad.

„Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumevanje, kao i da navedenu vrstu otpada ne odlažu pored posuda za smeće. Odlaganje komunalnog kabastog i baštenskog otpada oko kontejnera i kanti, predstavlja veliki problem u našem radu, otežava se pristup radnicima i kamionima auto-smećarima da ih isprazne“, rekla je Danijela Tančić Pr JKP „Čistoća i zelenilo“.

Usled vanrednog stanja, pomera se prolećna akcija iznošenja kabastog otpada, koja se sprovodila uglavnom tokom aprila meseca u saradnji sa gradskim Mesnim zajednicama. O početku akcije građani će biti blagovremeno obavešteni putem Facebook stranice i medija.

Građani, veće količine baštenskog i kabastog otpada, mogu besplatno odložiti na gradsku deponiju, radnim danima u periodu od 7:00-15:00 časova, ukoliko dovezu svojim prevozom.

Za  dodatne informacije na raspolaganju Vam je telefon 064/811-68-64.

APEL

„Poštovani građani, sugerišemo da upotrebljenu zaštitnu opremu (rukavice, maske), ali i papirne maramice, odložite u posebnu kesu i uvežete je, pre nego što odložite u kontejner ili kantu, kako ne bi došlo do rasipanja. To je dodatna mera zaštite naših radnika iz Službe iznošenja i deponovanja komunalnog otpada i treba da imamo razumevanja, jer tokom vanrednog stanja savesno i odgovorno obavljaju težak posao“, rekla je Danijela Tančić.