VAŽNO SAOPŠTENJE JKP „ČISTOĆA I ZELENILO“

Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“  Zrenjanin, obaveštava sugrađane da ekipe Službe za iznošenje i deponovanje komunalnog otpada, tokom vanrednog stanja nastalog usled pandemije virusa Kovid 19 i povećanog obima posla, neće iznositi baštenski i kabasti otpad.

„Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumevanje, kao i da navedenu vrstu otpada ne odlažu pored posuda za smeće. Odlaganje komunalnog kabastog i baštenskog otpada oko kontejnera i kanti, predstavlja veliki problem u našem radu, otežava se pristup radnicima i kamionima auto-smećarima da ih isprazne“, rekla je Danijela Tančić Pr JKP „Čistoća i zelenilo“.

Usled vanrednog stanja, pomera se prolećna akcija iznošenja kabastog otpada, koja se sprovodila uglavnom tokom aprila meseca u saradnji sa gradskim Mesnim zajednicama. O početku akcije građani će biti blagovremeno obavešteni putem Facebook stranice i medija.

Građani, veće količine baštenskog i kabastog otpada, mogu besplatno odložiti na gradsku deponiju, radnim danima u periodu od 7:00-15:00 časova, ukoliko dovezu svojim prevozom.

Za  dodatne informacije na raspolaganju Vam je telefon 064/811-68-64.

APEL

„Poštovani građani, sugerišemo da upotrebljenu zaštitnu opremu (rukavice, maske), ali i papirne maramice, odložite u posebnu kesu i uvežete je, pre nego što odložite u kontejner ili kantu, kako ne bi došlo do rasipanja. To je dodatna mera zaštite naših radnika iz Službe iznošenja i deponovanja komunalnog otpada i treba da imamo razumevanja, jer tokom vanrednog stanja savesno i odgovorno obavljaju težak posao“, rekla je Danijela Tančić.

Povezani članci

1 Comment

  1. Makan Erika

    Dobar dan…ja bih zamolila vaše radnike,koji prazne one kante,najčešće zelene,od svakog domaćinstva,da vode računa kako sipaju naše smeće iz tih kangi u kamion,i da ni oni ne rasipaju smeće po putu….ili ako se i desi,imaju metlu i lopatu na svakom kamionu,POČISTE,jer se nebrojano puta desilo da se ostavi rasipano smeće na sred puta….i ne tako davno,tako su ostale pkave rukavice ispred komšije,a ispred mene na raskrsnici deo smeća iz mog domaćinstva.jako mi je žao što nisam uslikala..a bilo je u Tomićevoj ulici oko broja 25,i oko broja 31…

    Reply

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap