Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga 3 (tri) sa povređenim licem i 1 (jedna) sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a tri lica su lakše povređena. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 120.500,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 1 (jedna), neprilagođene brzine kratanja vozilom – 2 (dve) i nepropisne radnje vozilom – 1 (jedna).

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 32 učesnika u saobraćaju i izdato je 79 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 11 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 7 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga 4 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.