Foto: Pokrajinska vlada

Vesti- Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji, dogradnji postojećih i izgradnji novih objekata u okviru kompleksa dvorca Hertelendi u Bočaru, u opštini Novi Bečej, za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 360 miliona dinara.

„Naziru se konture budućeg dečjeg kompleksa Hertelendi, gde ćemo od jeseni imati uslove za boravak dece predškolskog i ranog osnovnoškolskog uzrasta, jer želimo da deca iz cele naše zemlje imaju svoj kutak u prirodi, gde se mogu upoznati sa ovim delom Vojvodine“, izjavio je predsednik Mirović.

On je istakao da je na ovom mestu, ali i ne samo tu, za vreme prethodne vlasti bilo velikih pronevera.

„Išli smo unazad jer smo morali da rešavamo probleme koji su nam ostavljeni. Privodimo kraju taj posao i otvaraćemo jedan po jedan objekat. Stavićemo u funkciju i objekat u Bačkoj Topoli – Dom za učenike srednjih škola, kao i Kliniku za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Tom prilikom najavio je da će za 10 dana početi izgradnja sportske hale u Bočaru, što je, kako je naveo, važna vest za sve meštane.

„Za veoma kratko vreme pripremili smo projekat, obezbedili sredstva i sproveli javnu nabavku. Građani Bočara imaju razloga da budu zadovoljni“, naveo je Mirović.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš rekao je da će resorni sekretarijat, zajedno sa Opštinom Novi Bečej, organizovati različite sadržaje u okviru kompleksa Hertelendi.

„U srcu Banata imamo adekvatno mesto na našu decu, koje će im od nove školske godine ponuditi različite sadržaje“, rekao je Njilaš.

Opština Novi Bečej finansiraće izgradnju parkinga i rekonstrukciju saobraćajnica u okviru kompleksa dvorca Hertelendi.

„Bočaru ne preti gašenje, Bočar se razvija. Završetak ovog kompleksa je životno pitanje za ovo naselje i mi ćemo ga razvijati za dobrobit sve naše dece“, kazao je predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

Novi višenamenski kompleks će obuhvatiti različite sadržaje za decu predškolskog i nižeg školskog uzrasta, kako bi se stvorili uslovi za realizaciju programa edukacije, odmora i rekreacije, socijalizacije i boravka u prirodi.

Obilasku radova prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Izvor: Pokrajinska vlada