Prošlogodišnja poseta Mirovića Gradskom stadionu

Vesti- Nakon današnje sednice Skupštine Vojvodine predsednik Mirović istakao je da je u protekla dva meseca pala privredna aktivnost i da je bilo neophodno korigovati pokrajinski budžet. On će biti umanjen za 4,2 milijarde dinara odnosno 5,4 procenta.

Važno je istaći da će investicije koje smo započeli biti nastavljene sem četiri projekta za koja nije do početka maja ni započeta procedura.

Reč je o rekonstrukciji Pozorišnog trga u Novom Sadu, uređenju fasada u Subotici, rekonstrukciji komunalne infrastrukture u Pančevu i rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu.

To su četiri grada koja imaju dovoljno sopstvenih sredstava da ovaj posao mogu preuzeti na sebe, dodao je predsednik Mirović i istakao da u oblasti zdravstva neće biti nikakvih ušteda kao i da se nije odustalo ni od jedne mere socijalne zaštite.

Najviše su umanjena sredstva namenjena realizaciji investicija preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u iznosu od 1,217 miliona dinara. Oni koji najviše troše pretrpeće i korekcije.

Mirović je naglasio da će mikro i malim preduzećima preko Razvojnog Fonda Vojvodine biti usmerena kreditna linija pod veoma povoljniim uslovima.