Zrenjanin- I pored tropskih temperatura, koje proteklih dana dostižu i 40 stepeni celzijusovih, vodosnabdevanje grada je stabilno i uredno. Zabeleženi su istorijski maksimumi potrošnje vode u gradu. Sistem vodosnabdevanja je stabilan, vode ima dovoljno, ali zbog najave talasa još većih vrućina apelujemo na sugrađane da vodu koriste racionalno kako bi se postojeće stanje održalo.

I pored talasa tropskih vrućina, sa temperaturama i do 40 stepeni celzijusovih, koji je stvorio brojne probleme u vodosnabdevanju u mnogim gradovima u Srbiji i regionu, vodosnabdevanje u našem gradu je stabilno i uredno, i nema pritužbi građana na isto. Rezultat toga su ozbiljna ulaganja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin proteklih godina u sistem vodosnabdevanja na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom, svake godine su vršena bušenja nekoliko novih i reparacija već postojećih bunara, kao i opremanje postojećih linija bunara SKADA sistemom za kontrolu i upravljanje na daljinu. I pored činjenice da su ovih dana zabeleženi istorijski maksimumi potrošnje vode u gradu, a upravo zbog pomenutih ulaganja, JKP „Vodovod i kanalizacija“ obezbeđuje dovoljne količine vode stabilnog pritiska za zadovoljenje racionalnih potreba sugrađana. Sistem vodosnabdevanja, iako je neprekidno u punom kapacitetu rada, je stabilan i vode ima dovoljno, ali zbog najave meteorologa da u narednim danima sledi talas još većih vrućina, apelujemo na sugrađane da vodu koriste racionalno kako bi se postojeće stanje vodosnabdevanja održalo i kako ne bi došlo do ugrožavanja rada sistema. Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i baštica, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena i češće pranje motornih vozila treba izbegavati, a naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18 i 22 časa.
Zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem obezbedićemo da se postojeći sistem vodosnabdevanja održi i da svi sugrađani imaju dovoljne količine vode za svoje potrebe“, rekao je mr Siniša Gajin, dipl.inž.men rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin.