Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se šest saobraćajnih nezgoda, od toga četiri nezgode sa nastradalim licima i dve sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede, a pet lica je lakše povređeno. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 755.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: potpune alkoholisanosti – 1 (jedna), neprilagođene brzine kretanja vozilom – 2 (dve), neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 1 (jedna), nepropisnog preticanja 1 (jedna) i nepropisnog kretanja po putu i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 1 (jedna).

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 24 učesnika u saobraćaju i izdato je 93 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 22 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere i 19 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 7 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila , od toga 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.