Zrenjanin- Nakon uklanjanja stabla i korenja koji su onemogućavali pristup mestu kvara započeti su radovi na sanaciji havarije na magistralnom vodu vodovodne mreže u ulici Cara Dušana. Zbog obima kvara i njegove specifičnosti radovi će potrajati više časova.

U prepodnevnim časovima došlo je do havarije na magistralnom vodu vodovodne mreže u blizini raskrsnice ulica Cara Dušana i Slovačke u gradskom naselju Gradnulica.

Odmah po saznanju ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin su izašle na teren i započele radove na sanaciji kvara. Prilazak neposrednom mestu kvara onemogućavalo je razgranato korenje velikog stabla, zbog čega su angažovani radnici Elektrodistribucije da isključe struju kako bi radnici JKP „Čistoća i zelenilo“ bezbedno uklonili stablo i korenje. Pomenuti radovi završeni su oko 14 časova, čime su stvoreni uslovi za otpočinjanje sanacije kvara na magistralnom vodu.

Kvar na magistralnom vodu je većeg obima i zbog specifičnosti samih radova trenutno se ne mogu dati precizne procene kada će radovi biti završeni, a sigurno je da će potrajati više časova.

Zahvaljujući angažovanju radnika na terenu, dok traju radovi obezbeđeno je vodosnabdevanje većem delu grada koji se snabdeva vodom sa ovog magistralnog voda, a bez vode su trenutno deo ulice Cara Dušana, Slovačke i ulica koje gravitiraju ka Karađorđevom parku. Tokom izvođenja radova postoji mogućnost povremenog pada pritiska vode u mreži. Do zamućenja vode u delovima grada koji se snabdevaju vodom sa ovog magistralnog voda došlo je zbog pomenute havarije.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin se zahvaljuje sugrađanima koji su trenutno bez vode na strpljenju i razumevanju.