Zrenjanin- U Kulturnom centru tokom juna nas očekuje svečano proglašenje najuspešnijih učesnika elektronskog konkursa KCZR, otvaranje izložbe radova učenika srednjih škola, pozorišna komedija „Brakolomije“…

 

 

 SVEČANO PROGLAŠENJE NAJUSPEŠNIJIH UČESNIKA LIKOVNOG I LITERARNOG KONKURSA

 – OTVARANJE IZLOŽBE

ČETVRTAK, 4. JUN

  • IZLOŽBENI SALON – 12 ČASOVA

 

U četvrtak, 4. juna u 12 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba radova koji su pristigli na elektronski konkurs. Pored izloženih dečjih radova, svečanog proglašenja najuspešnijih, uz prisustvo nekih od mladih autora uručuće se i nagradni vaučeri. Kulturni centar Zrenjanina je predvideo da se protokolarni deo otvaranja i proglašenja obavi i putem lajv striminga (live streaming) na FB stranici KCZR, tako da će publika imati priliku da na taj način bude uz nas na otvaranju i podrži talentovanu decu. U sklopu otvaranja proglasiće se i najuspešniji učenici u kategoriji literarnih radova jer je konkurs pored oblasti likovnog paralelno bio raspisan i za ovu oblast stvaralaštva. Prema predviđenim merama i  u okviru datih okolnosti, potrebno je pridržavati se svih preporuka boravka u zatvorenom prostoru. Likovni radovi će biti izloženi do 10. juna tako da će svi zainteresovani odnosno publika svih generacija moći da pogleda postavku i upozna dečja iskustva nastala u toku vanrednog stanja. Književno veče na kojem je predviđeno predstavljanje pisanih radova organizovaćemo zasebno, kada se uslovi delimično normalizuju i budi prihvatiljiv za organizaciju ove vrste događaja.

 

 O Konkursu

  • Kraći pregled informacija
  • Podsećanja radi Kulturni centar Zrenjanina je krajem marta, raspisao (elektronski) literarni i likovni konkurs na temu ljubavi, drugarstva, solidarnosti i humanosti. Zaključno sa 30. aprilom na elektronsku adresu Kulturnog centra ukupno je pristiglo 247 radova. Na likovni konkurs se prijavilo i svoje radove je poslalo  109 učenika nižih i 68 učenika viših razreda (ukupno 177), dok se na literarni konkurs prijavilo 27 učenika nižih i 43 učenika viših razreda (ukupno 70).
  • Kulturni centar Zrenjanina za najuspešnije učesnike obezbedio je i vredne nagrade kako za viši tako i za niži školski uzrast kako za literarni tako i za likovni deo konkursa u vidu kraćih putovanja – vikenda u Akvaparku Jagodina (prvonagrađeni), jednodnevnog izleta u Akvapark Petrolend u Bačkom Petrovcu (drugonagrađeni) i poklona u vidu knjige (trećenagrađeni).

 

 

 

ZAVRŠNA IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA– UMETNOST JE LEKOVITA-

 

– Izložba u trajanju od 11. do 24. juna 2020.

 

U četvrtak, 11. juna u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvarena 15. Završna izložba učenika srednjih škola. Grupa izloženih radova čini celinu koja se otvara pod sloganom – “Umetnost je lekovita”. Na izložbi se predstavljaju radovi učenika: HPTŠ „UrošPredić“, Zrenjaninske gimnazije, Muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, ETŠ „Jovan Trajković“ i Tehničke škole. Izložbom se afirmiše likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Na izložbi učestvuje oko 50 učenika-autora sa preko 120 radova koji su urađeni u različitim likovnim i umetničkim tehnikama, kao što su: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera i fotografija.

Počev od 2006, prvom izložbom učenika smera tehničar-modelar odeće HPTŠ „UrošPredić“, do sada je održano 13 izložbi u Kulturnom centru a jedna u PK „Zeleno zvono“. Osnivanjem „Likovne sekcije srednjih škola“ u HPTŠ „UrošPredić“ 2012, pridružuju se učenici Zrenjaninske gimnazije, a kasnije i učenici drugih srednjih škola. Koordinatorka i organizatarka sekcije i mentorka ovog učeničkog programa, od samog početka, je Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture.

Organizatori izložbe su: HPTŠ „UrošPredić“, Zrenjaninska gimnazija i Kulturni centar Zrenjanina dok su pripremu i realizaciju izložbe pored Dušanke Đorđević pomogli i mentori učenika: Ana Stanar, Mira Topličević i BrankoĐukić, profesori likovne kulture u srednjim školama.

 

U sklopu otvaranja predstaviće se i projekat “Oslikavanja” koji realizuje Klub roditelja i nastavnika “Sinapsa” iz Zrenjanina i Klub učenika Zrenjaninske gimnazije i koji duguje veliku zahvalnost Štampariji i studiju za grafički dizajn “Diginet” i Kompaniji “PerSu” na ukazanom poverenju i na donaciji.

Otvaranje izložbe i predstavljanje programa “Oslikavanje” počinje u 18 časova.

 

Imajući u vidu okolnosti vezane za Covid-19 i postojećih mera vezanih za zaštitu zdravlja stanovništa, pored navedenog, zrenjaninska publika će imati priliku i da putem lajv striminga (live streaming) na FB stranici KCZR, pogleda i vođenje kroz izložbu i da na taj način bude uz nas na otvaranju i podrži talentovanu decu.

 

 

 

ČETVRTAK, 25. JUN

POZORIŠNA KOMEDIJA “BRAKOLOMIJE”

  • Bračne dileme, poznati glumci

 

 

Pozorišna predstava “Brakolomije” biće izvedena u Amfitetaru Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 25. juna. Igraju: Kalina Kovačević, Aleksandar Srećković Kubura, Nenad Stojmenović i Bojana Stefanović. U predstavi se govori o nikada dorečenoj temi partnerskih i bračnih odnosa i  dilemama vezanim za brak. Predstava počinje u 21h a karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra  svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od ­­­­­­­­­­­­­­­­600 dinara.

  • U slučaju kiše predstava će se odigrati u Velikoj sali Kulturnog centra.

 

Šire informacije o prodaji karata možete dobiti i putem telefona:

023/566-712

063/562783

O predstavi:

Na duhovit, satiričan, živahan i pozorišno uzbudljiv način, predstava obrađuje sve najtipičnije probleme u bračnim odnosima. Kroz prizmu pomalo pomerenog šou programa pratimo bračne parove, njihove nesuglasice, nepomirljive razlike i duhovite načine kojima se bore svako za svoju stranu.

 

Uz scenografiju i kostime pune živih kolorita, vedru i pulsirajuću muziku, i hitru i nadahnutu igru proslavljenih glumaca našeg nacionalnog teatra, moći ćete da uživate u celom spektru najduhovitijih problema u muško ženskim odnosima, a da na kraju i sami procenite koji par zaslužuje epitet “najgoreg bračnog para” i time zaslužuje da osvoji glavnu nagradu emisije BRAKOLOMIJE – besplatnu nagradnu brakorazvodnu parnicu.

 

Ovo je predstava za široku publiku, za mlade koji su na početku braka, ili razmišljaju o tom velikom koraku, kao i za
one koji kraći ili duži niz godina uživaju u svim “blagodetima” bračnog života.