Zrenjanin- Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas u Gradskoj kući ugovore o stipendiranju sa 85 učenika srednjih škola i 97 studenata koji su, zahvaljujući odličnim rezultatima tokom dosadašnjeg školovanja i studiranja, stekli uslov za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava Grada Zrenjanina za školsku 2019/20 godinu.

Zbog vanrednog stanja i epidemije izazvane koronavirusom, ove godine je potpisivanje ugovora moralo da bude odloženo u uobičajenom terminu i do njega dolazi nešto kasnije, što nikako ne umanjuje značaj ovih aktivnosti, a svi stipendisti Grada Zrenjanina dobiće sredstva koja su svojim učenjem i radom zaslužili.

Iznos stipendija izjednačen je sa stipendijama koje dodeljuje Republika Srbija – mesečni iznos je za učenike srednjih škola 5.400,00 dinara, a za studente 8.400,00 dinara i isplaćuju se u deset mesečnih rata. Takođe, značajno je povećan i broj stipendista u odnosu na prethodne godine, tako da je Grad Zrenjanin ovoga puta izdvojio za tu namenu iz budžeta 12.378.000 dinara.
Za sredstva su mogli da konkurišu učenici svih razreda srednjih škola, kao i studenti, koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Zrenjanina i uz stroge kriterijume koji se tiču, pre svega, postignutih rezultata i uspeha tokom školovanja.

Pozdravljajući najuspešnije učenike i studente s prebivalištem na teritoriji Grada Zrenjanina, i čestitajući im na postignutim rezultatima i uspesima, gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da ove godine grad izdvaja za stipendiste više od 12 miliona dinara.
“Ja sam veoma ponosan na to, pretprošle godine smo imali 97 stipendista, prošle godine 129, a ove godine Grad Zrenjanin deli 182 stipendije. Mislim da je na ponos svima nama što imamo vas, što imamo takvu decu, na koju su ponosni i vaši roditelji, i bake i deke, ali i svi mi, i zaista se trudimo da vam pomognemo u školovanju. Trudimo se i da od Zrenjanina napravimo dobro mesto za život, da vam omogućimo da se školujete gde god hoćete, ali i da se vratite u svoj grad, da vi vodite fabrike i preduzeća, da vi vodite ovaj grad i siguran sam da će među vama biti i načelnika, i gradonačelnika i direktora. Čestitam vam, pre svega, na postignutom rezultatu, što ste sjajna deca i sjajni ljudi i želim vam svima mnogo sreće u životu – poručio je gradonačelnik Janjić stipendistima na današnjoj svečanosti.

Događaju u Baroknoj sali Gradske kuće prisustvovali su i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici Simo Salapura i Duško Radišić, a u ime Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave, koje tehnički realizuje konkurs o dodeli stipendija, prisustvovala je načelnica Jelena Dragić.