Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 13.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna i neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 10 učesnika u saobraćaju i izdata su 34 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, od toga, 3 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač – ostala isključenja i 7 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 3 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.