U svetlu kandidature Zrenjanina za “Evropski grad sporta 2021” kompletiran je i šestominutni promotivni film na kom je predstavljeno deset mladih istaknutih sportista iz našeg grada, koji su se već dokazali na sportskim borilištima. O filmu je već bilo reči, tokom faza njegove izrade, a sada je predstavljen u celini, i kao takav dostupan javnosti. Biće korišćen i u promotivne svrhe za potrebe Sportskog saveza grada Zrenjanina i Grada Zrenjanina.

Radi se, praktično, o nastavku ideje iz prethodne godine, kada je promovisan prvi ovakav film, odnosno predstavljeno devet zrenjaninskih sportista, a sada je završen drugi, sa deset novih ličnosti: rvač Mate Nemeš, kuglašica Renata Bodo, plivači Marko Vujin i Ognjen Kovačević, atletičar, pobednik Specijalne olimpijade Filip Bartole, kik bokserka Marina Đekić, karatisti Dunja Rajić, Srđan Marić i Aleksandar Jovanov i bokserka Aleksandra Rapajić. Zajedničko za sve njih, osim što su uspešni u sportu kojim se bave, jeste i da su zaslužili priznanja Sportskog saveza grada Zrenjanina.

Podsećamo, o ideji da se urade ovakvi spotovi, koji promovišu zrenjaninski sport, ali i afirmišu same sportiste, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura rekao je da se, na ovaj način, pokušava i skrenuti pažnja javnosti na neophodnost bavljenja fizičkom aktivnošću.
“Pored toga, naši sportisti promovišu i prave vrednosti zdravog načina života, ali i potvrđuju zasluženi epitet koji naš grad sa ponosom nosi -”Zrenjanin – grad sporta”. Sve ovo ima i dodatno poseban značaj, imajući u vidu da je grad Zrenjanin postao kandidat za Evropski grad sporta”, istakao je Salapura.

Projekat drugu godinu zaredom realizuju Grad Zrenjanin, Sportski savez grada, Javna ustanova “Sportski objekti”, Savez za školski sport i produkcija “Digital stil” iz našeg grada.