Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od kojih je jedna saobraćajna nezgoda sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 250.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna i neprilagođene brzine kretanja i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 22 učesnika u saobraćaju i izdata su 89 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 1 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 4 vozača ostala isključenja i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 8 vozila, od toga, 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila, 4 vozila zbog tehničke neispravnosti i 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.