Danas je u Vršcu održano republičko takmičenje u Eko kvizu pod nazivom “ Prljavo ili čisto – nije isto“.Takmičile su se sledeće škole: OŠ “ Žarko Zrenjanin“ iz Izbišta ( Vršac), OŠ “ Jovan Dučić“ iz Kleka, OŠ “ Pavle Savić“ Beograda i OŠ “ Momčilo Nastasijević“ Gornjeg Milanovaca.
Ovogodišnji pobednik je OŠ „Jovan Dučić“ Klek, tako da će domaćin republičkog takmičenja iduće godine biti grad Zrenjanin i JKP“ Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin.
„Ovim putem zahvaljujemo domaćinima na gostoprimstvu i vidimo se sledeće godine u našem gradu“, poručuju iz JKP Čistoća i zelenilo.
U saradnji Grada Zrenjanina i JKP „Čistoća i zelenilo“ , ove godine održan je peti po redu Eko kviz pod nazivom „Prljavo ili čisto-nije isto“, za učenike od petog do osmog razreda.
Cilj ovog edukativnog i zabavnog kviza bio je podizanje nivoa svesti osnovaca na teritoriji grada Zrenjanina i svih naseljenih mesta koja pripadaju gradu, o važnosti ekološkog bontona i usvajanje lepih i korisnih navika. Posebno je važno što takmičari iz godine u godinu pokazuju sve bolje znanje i veće interesovanje za ekologiju.
Ove godine učešće je uzela 21 škola iz Zrenjanina i naseljenih mesta, a nakon kfalifikacija, polufinala i finala dobili smo pobednika i predstavnika za republičko takmičenje, a to je OŠ „Jovan Dučić“ Klek.
„Sigurni smo da na ovaj način, putem edukacije dece činimo dobro delo za naš grad i životnu sredinu“, ističu organizatori.