SOMA BAY-NAJLUKSUZNIJI DEO HURGADE

Egipat se u proteklih nekoliko godina vratio na velika vrata, nemali broj ljudi se odlučuje da svoj odmor provede baš tamo a neki od glavnih razloga jesu: najtoplije more na svetu, sunčano vreme tokom cele godine, možda i najbolji odnos cene i kvaliteta usluge i ono što je glavni adut Hurgade kao omiljenog letovališta luksuzni hoteli.

Hurgada sama po sebi jeste ekskluzivno mesto, velik grad sa puno luksuznih delova ali najraskošniji kutkovi hurgade su njene zatvorene oblasti.

 

SomaBay je naprestižnija od tih zatvorenih oblasti i sav njen sadržaj lociran je na površini oko Soma zaliva po kom je i dobila ime. Ovaj dragulj smešten je na 15 kilometara severno od Safaga Road-a, a obala zaliva duga je svega 5 kilometara dok je prosečna širina oko 2 km i predstavlja regiju Crvenog mora koja se nalazi pod zaštitom države. Iz tog razloga ovde je podvodni svet veoma bogat i u velikoj meri sačuvan od spoljnih uticaja, te ako ste ljubitelj ronjenja ili snorklinga retko gde ćete moći da posmatrate ovakve prizore, kao što imete priliku na obližnjem koralnom grebenu.

Smeštajne kapacitete Turističke agencije Barcino Tours pogledajte OVDE

Golf igrači iz celog sveta dolaze baš ovde na odmor, jer se u Soma Bay oblasti nalaze vrhunski profesionalni golf tereni najvišeg standarda, koji će zadovoljiti prohteve kako amatera tako i okorelih profesionalaca.

 

Iako je savršena destinacija za sve one koji žele da provedu jedan hedonistički orijentisan i luksuzan odmor u miru i tišini, svoj boravak ovde možete učiniti dinamičnijim zahvaljujući brojnim vodenim sportovima koji se ovde nude.

Nešto malo južnije od zaliva smešten je resort koji je veoma popularan među putnicima sa našeg podneblja, urađen po Karipskim motivima, Caribbean World Soma Bay 5*.

 

Takođe među poznatijim luksuznim resortovima u ovoj oblasti je Kempinski Soma Bay 5* koji se prostire na preko 150 000 metara kvadratnih, izgrađen u stilu Orijenta a prilagođen Evropljenima jedan od najluksuznijih i arhitektonski najlepše osmišljenih hotela u Hurgadi.

Hotel koji toplo preporučujemo jeste Sheraton Soma Bay 5*, sjajan izbor kako za parove tako i za porodice, tematika hotela inspirisana je čuvenim hramom Karnak i on se prostire na 10 kvadratnih kilometara. Hotel ima 800 metara dugačku peščanu plažu sapostepenim ulaskom u vodu, dok je jedan mali deo sa koralnim grebenom predviđen za sve ljubitelje snorklinga i morskog sveta. U sklopu resorta imate aqua park, noćni klub, više bazena za decu i odrasle, fitnes centar i još mnogo sadržaja koji će upotpuniti vaš boravak. Usluga je all inclusive.

 

Za romantičan odmor naš favorit je Sentido Palm Royale 5* smešten na plaži dugačkoj preko 1200 metara koja je u posedu hotela, peščana je i sjajno uređena sa mnogo palmi. Šopnig centar, veći broj bazena, 7 barova, 5 restorana, fitnes centar, jakuzzi, samo su neki od brojnih sadržaja koji će obogatiti vaš odmor, a sjajan koncept all inclusive usluge i predusetljivo osoblje je samo šlag na torti.

Za više informacija, pozovite poslovnicu u Zrenjaninu na broj 023/315 5 315, ili dođite lično na adresu Svetozara Markovića br.2 (pešačka zona).