Montažne kuće za dve izbegličke porodice – nove kuće u Melencima i Tomaševcu

ZRENJANIN- Ugovori o dodeli dve montažne kuće porodicama izbeglica potpisani su danas, a u sklopu realizacije regionalnog stambenog programa, potprojekat 8, odnosno potprojekat 9, koji sporovodi Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije raspisao je Javni poziv za dodelu montažnih kuća izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, na kome je jedan od uslova za dodelu da potencijalni korisnik poseduje plac za gradnju u vlasništvu sa urednom dokumentacijom.

– Na javnom pozivu za dodelu montažnih kuća odabrano je 55 porodica iz cele Srbije koje su ispunile uslove javnog poziva, među kojima su i četvoročlana porodica Miodraga Trivunovića iz Melenaca koja će dobiti montažnu kuću od 50 kvadratnih metara i petočlana porodica Slađane Stojanov iz Tomaševca koja će dobiti kuću od 60 kvadratnih metara – rekao je Dragiša Albulj koordinator RHP.

Kako je naveo, ove porodice postaju vlasnici dodeljenog objekta, a sami snose troškove priključaka.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji projekat koji se sprovodi u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, a koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja izbeglicama iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz izgradnju stambenih jedinica, kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, dodelom građevinskog materijala i dodelom montažnih kuća.

Grad Zrenjanin učestvuje u svim komponentama rešavanja stambenog zbrinjavanja izbeglica u okviru regionalnog stambenog programa.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap