Zrenjaninski Kulturni centar, Savremena galerija i Foto klub CD13 raspisali su međunarodni foto konkurs za profesionalne fotografe i fotografe amatere iz Srbije i inostranstva koji se bavi temom života u vreme pandemije a  pod nazivom „KaKO-VIDim život u vreme pandemije“.

Organizatori konkursa smatraju da je veoma značajno  istražiti  kroz medij fotografije doživljaj o događajima koji nas okružuju, a da fotografi bilo da se profesionalno ili amaterski bave fotografijom jako dobro znaju da trajno i dokumentarno označavaju vreme u kojem žive i da od zaborava čuvaju vredne momente, poruke i iskustva koje žele da prenesu budućim generacijama a da ih njihova specifična fotografska pažnja i odabir fotografisanog trenutaka čini to što jesu. Konkursom želimo da trajno zabeležimo doživljaje fotografa – pojedinca, način života i utvrdimo osnovne karakteristike ljudskog ponašanja u momentima susreta čoveka sa virusom sa kojim do sada „nismo imali posla“ i koji nije poznat u  novijim  kolektivnim  i  pojedinačnim sećanjima. Namera je trajno prepoznavanje antropoloških karakteristika u „doba korone“.

 

Konkurs je raspisan do 10. septembra, radovi se šalju na email: kczr@kczr.org

O konkursnim propozicijama i načinu prijavljivanja možete pogledati u dokumetima pod nazivom: „Propozicije foto konkurs“ i „Prijava foto-konkurs“.