Zrenjanin- U susret novoj školskoj godini, danas je u Baroknoj sali Gradske kuće održan radni sastanak direktora osnovnih i srednjih škola i predstavnika Predškolske ustanove Zrenjanin sa zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem i predsednikom Skupštine grada Zrenjanina Čedomirom Janjićem. Sastanku su, u svojstvu članova Gradskog štaba za vanredne situacije, prisustvovali i direktor Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Zdravko Ždrale, načelnik Centra za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin dr Radivoj Filipov, član Gradskog veća zadužen za zdravstvo dr Mile Kovačević, načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić, kao i predstavnici Policijske uprave Zrenjanin i prosvetne inspekcije Gradske uprave.


Tema sastanka, koji je sazvan na inicijativu aktiva direktora srednjih i osnovnih škola u Zrenjaninu, bile su mere koje bi svaka škola, kao i vrtići Predškolske ustanove, trebalo da preduzmu na početku nove školske godine u cilju zaštite učenika i zaposlenih.

Kako se moglo čuti, Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Institut za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut” dostavili su uputstvo školama, ali za rukovodioce i zaposlene još uvek postoji niz nedoumica koje bi trebalo pojasniti i precizirati u narednim danima.

Ocenjeno je i da je u sprovođenju tih mera od izuzetne važnosti i učešće Grada, a po rečima Janjića i Santovca, Gradska uprava će obezbediti sve ono što mogućnosti dozvoljavaju.

Nakon ovog, izuzetno konstruktivnog sastanka, dogovoren još jedan susret koji će biti održan do kraja ove nedelje, a sve u cilju što bolje komunikacije i organizacije početka školske godine i obezbeđenja uslova za bezbedan boravak dece i zaposlenih u školama i vrtićima.