Knićanin je naseljeno mesto sa izuzetnim geografskim položajem, jer se nalazi na tromeđi triju reka. Na ulazu u selo Begej se uliva u Tisu, duž celog sela protiče reka Tisa, a na petom kilometru od sela se Tisa uliva u Dunav.

 Ovog leta grupa omladinaca iz Knićanina organizovala je nekoliko radnih akcija kako bi se uredilo već postojeće kupalište na Tisi. Uz veliki trud raskrčeno je šiblje, pokošena trava, napravljen teren za odbojku na pesku kao i prostor sa peskom za igranje najmlađih kupača. Radnoj akciji je doprinelo i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Knićanina gde je njihovim vatrogasnim topom očišćen mulj sa izbetoniranog dela plaže. Sezonu kupanja Knićaninci su dočekali spremni, a sada uživaju zajedno sa mnogobrojnim posetiocima iz okolnih gradova, uglavnom ribolovaca koji imaju sve reči pohvale što se tiče prirodnih lepota ovog naseljenog mesta.

 

Mladi Knićaninci ovde ne staju sa radnim akcijama. Naime, prošlog vikenda započeta je velika akcija sređivanja narušenog izgleda školskog dvorišta. Cilj je da se vrati stari sjaj školskog dvorišta gde su se deca okupljala zbog druženja i igranja košarke i fudbala. Omladinci su uspeli da očiste prostor zarastao šibljem iz najkritičnijeg dela školskog dvorišta, skinuli su dotrajalu žičanu ogradu iza gola, a planovi su da se kupe nove table i mrežice za koševe, mreže za golove, da se postave stubovi i zaštitne mreže iza golova, izlepe pločice na česmi i poprave slavine, prekreče ispisani grafiti… Sav materijal kupuje se od priloga koji meštani doniraju, a do sada je dosta njih prepoznalo dobro volju organizatora radnih akcija. Iako je potrebno dosta sredstava kako bi se popravilo stanje kako školskog dvorišta tako i unutrašnjosti same škole, omladinci su optimističnog duha i veruju da će uz pomoć volje dobrih ljudi i njihovoj finansijskoj pomoći uspeti u realizaciji svog cilja. Meštani Knićanina mogu biti ponosni na svoju omladinu jer to je ujedno i znak da planiraju da nastave život u svom mestu, što je danas nažalost retkost.