6 medalja za kajakaše „Begeja“ na ekipnom i pojedinačnom prvenstvu Srbije i Vojvodine

Sport- U Bačkoj Palanci na jezeru „Tikvara“ od 3. do 6. septembra 2020. održano je Ekipno i pojedinačno prvenstvo Srbije i Vojvodine u kajaku i kanu na mirnim vodama, a kajakaši „Begeja“ učestvovali su sa 11 takmičara u svim kategorijama i osvojili šest medalja u pojedinačmom plasmanu i Ekipnom zauzeli 17 mesto od ukupno 36 klubova.
U poslednjih nekoliko godina Ekipno i pojedinačno prvenstvo Srbije je bilo izuzetno jako, što pokazuje da je kajakaški sport u Srbiji na izuzetno visokom nivou. Najbolji rezultat u Ekipnom i pojedinačnom plasmanu ostvaren je u kategoriji Juniora i Seniora gde je osvojeno po tri medalje.
Plasman na pobedničko postolje u konkurenciji juniora ostvarili su Biljana Vukov u K-1 1000m bronzana medalja, i sa partnerkom Beatrix Orban u K-2 1000m bronzana medalja, dok je Batrix Orban sa partnerkom Nikolinom Margić u K-2 200m osvojila srebrnu medalju. Na pobedničko postolje u kategoriji seniora popeo se K-4 u sastavu Biljana Vukov, Nikolina Margić, Jova Tuba i Dragana Vukov i to na stazama od 200m i 1000m bronzana medalja, i na 500m srebrna medalja.
Zapažen rezultat ostvarili su kadetkinja Beatrix Orban koja je osvarila visok plasman u K1 200m šesto mesto, K-1 500m sedmo mesto i u K-1 1000m peto mesto. Isto tako mlađi senior Nikola Kovačević u kategoriji seniora gde je do sada bila najača konkurencija učestvovao je u trci na 200m zauzevši 12 mesto, na 500m 12 mesto i 1000m 11mesto u ukupnom plasmanu, što pokazuje da ove godine mnogo napredovao jer svojim ostvarenim vremenom u sve ti discipline bio jako blizu finalnih trka.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap