Zrenjanin- Gradski štab za vanredne situacije zasedao je danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće, a predsedavao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac.

U prisustvu predstavnika gradskih službi, zdravstvenih i socijalnih ustanova, donete su odluke u skladu s odlukama Kriznog štaba Republike Srbije o ublažavanju mera zaštite u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti izazvane koronavirusom.

Dozvoljeno je održavanje javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom i otvorenom prostoru uz prisustvo publike, i to najviše 500 posetilaca, uz primenu odgovarajućih mera zaštite.

Radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju otvoren prostor (baštu) ograničava se do 01 čas svakog dana, s tim da u 21 čas prestaju s radom u zatvorenom prostoru, što je i radno vreme za objekte koji posluju samo u zatvorenom prostoru. Isto važi i za noćne klubove, koji neće raditi u terminu od 21-06 časova.

Za sprovođenje naredbe o održavanju kulturno-umetničkih događaja zadužuju se ustanove koje se bave kulturnom delatnošću na teritoriji Grada Zrenjanina, dok će nadzor nad sprovođenjem naredbe o radu ugostiteljskih objekata vršiti Odeljenje komunalne milicije i Odeljenje inspekcija Gradske uprave Zrenjanin, u okviru svojih nadležnosti.

Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije, 04. septembar 2020. god