Klub planinara iz Zrenjanina u saradnji sa sportskim savezom grada Zrenjanina, a uz podršku kompanije Gomex, organizuje Dan pešačenja. Pozivaju se svi građani da se pomenutoj akciji pridruže u subotu, 11. septembra.

 

Dan pešačenja je osmišljen kao tura tokom koje će učesnici obići mostove grada na Begeju. Staza je duga 8km i prilagođena je svima.

 

Okupljanje će biti na Trgu Dr. Zorana Đinđića, u 9h. Odatle će se ići ka Supovom mostu, a zatim obalom Begeja prema Žutom mostu i naselju Berbersko. Kod centralnog parkinga predviđeno je skretanje ka Ajfelovom mostu, a zatim pokraj jezera I i III, kao i pored Kifla mosta, ponovo do reke Begej. Staza prolazi pored Banana mosta i krajnjim ulicama naselja Berbersko vodi ka Železničkom mostu. Dalje, preko livade, ide se do Mužljanskog mosta. U povratku, istom stazom, pešači se još jednom do Železničkog mosta, nakon kog se suprotnom obalom Begeja nastavlja pokraj naselja Ruže Šulman, da bi se ponovo izašlo na obalu Begeja. Tura se završava na mestu polaska.

 

Jedan od povoda za ovakvu akciju je i obeležavanje Evropske nedelje sporta, a slogan ovogodišnjeg Dana pešačenja je „Korak bliže zdravlju“. Napravite taj korak… Vidimo se u Zrenjaninu, 11. septembra, u 9h.

 

Svi zainteresovani građani se mogu prijaviti kod:

Vladimira Vukojevića – 064/2322651

Aleksandre Todorov – 064/2715089