csc_0586_800x532Sport – U 11. kolu Srpske lige Vojvodina, Radnički Zrenjanin ugostio je FK Bratstvo 1946 iz Prigrevice i izgubio minimalnim rezultatom 0:1.

Pred oko 300 gledalaca na domaćem terenu Radnički je imao težak zadatak da iznenadi trenutno drugoplasirani tim na tabeli. Od samog početka utakmice krenulo se ofanzivno sa obe strane, gde su gosti u prvom poluvremenu imali veći posed lopte i više šansi da ugroze gol, ali  mladi  golman Radović to nije dozvilio i sa par lepih odbrana sačuvao mrežu.

radovic_800x532

Trenutak kada Radović brani penal

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 47. minutu Bajčev sa desne strane prodire i na odličan centaršut Šveljo postiže gol za Bratstvo. Nedugo zatim u 50. minutu Bogdanović pravi prekršaj u svom šesnajstercu i sudija svira penal za goste, kapiten Vuković i prvi strelac ekipe šutira, ali mu odličnom paradom golman Radović brani penal i rezultat ostaje nepromenjen. Probao je trener Jović izmenama (Čigoja, Živanov i  Kovačević) da preokrene tok utakmice, ali do kraja nije došlo do promene rezultata i nakon 90 minuta slavili su gosti pobedu, kao i osvajanje liderske pozicije na tabeli.

FK Radnički: Radović, Grbić, Bogdanović, Jeftić, Samardžić, Tatić, Bogić, Janjanin, Šarenac. N ( Živanov), Džajski, Krstinić ( Kovačević). Trener Jović Dragan.

FK Bratstvo 1946: Ićitović, Bajčev, Faber, Ivanović, Slijepčević, Grabež, Bursać ( Vladetić), Erak ( Makar), Zeljko, Šveljo, Vuković. Trener Bačić Slobodan.

U sledećem kolu 29.10 FK  Radnički Zrenjanin igra u  gostima protiv istoimenjaka iz Šida.

Tabela:

img_20161023_001304_501_600