Sport- Fudbaleri Omladinca iz Botoša u okviru 8. kola Vojvođanske lige „Istok“ ostvarili su ubedljivu pobedu od 6:1 na svom terenu protiv Sloge iz Plandišta. 

Botošani su sasuli rafal u mrežu gostiju iz Plandišta i šest lopti završilo je u mreži golmana Slavka Ilkića. Već u petom minutu, Sladjan Novković, jedan od najboljih strelaca „Istoka“, doneo je vođstvo. Posle greške u odbrani gostiju, prihvatio je loptu na 16. metara i poslao je, pored istrčalog golmana Ilkića, iza njegovih ledja. Prednost je udvostručio Nenad Radulović, posle nabacivanja iz kornera visoko je skočio i glavom poentirao za 2:0.

Gosti su u 23. minutu, smanjili prednost, Dejan Lazarević odlično je izveo slobodan udarac i sa 22. metra loptu prosledio u donji ugao. Nedeljko Šarenac, kretaor igre „famovaca“, upisao se u strelce u 56. minutu, posle lepe akcije u kaznenom prostoru gostiju. Nešto kasnije, fauliran je rezervista Nemanja Bojić, a siguran izvodjač penala bio je Nikola Brkić za 4:1. U finišu meča svojim desetim pogotkom u osam kola, Novković je nastavio goleadu, a završio je, u poslednjem minutu Bojić, za ubedljivih – 6:1.

OMLADINAC FAM: Miškov, Radulović, Tanjga, Stošić, Šarenac  (Jovanov), Novković, Brkić, Radojičić (Romanov), Bojanić  (Stojković), Prokić (Bojić), Šemić.
SLOGA: Ilkić, Nedimović, Lazarević, Crnogorac (Selaković), Spremo, Tadić, Albert  (Tasevski), Radić, Stefanovski, Radulović (Koruga), Oldja.

Posle odigranih 8.kola prvo mesto na tabeli zauzima Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva sa osvojenih 20.  bodova, slede Omoljica, Kikinda i Naftagas sa 19, dok je Begej iz Žitišta peti, a Omladinac FAMzauzima 6. mesto.

Rezultate i tabelu Vojvođanske lige „Istok“ pogledajte OVDE

Tekst: Budimir Cvijetić.