Zrenjanin- Početak Rotarijanske godine, a ujedno i početak nove fudbalske sezone u Zrenjaninu je, na sada već tradicionalan način, otpočeo jednom od akcija koja postaje potpis saradnje izmedju organizacija koje svojim radom i delovanjem oplemenjuju život u svojim lokalnim zajednicama.

Naime, Rotarakt klub Zrenjanin je i ove godine u saradnji sa Fudbalskim savezom grada Zrenjanina donirao garnituru opreme jednom od najstarijih klubova u gradu i simbolu gradskog naselja Bagljaš, FK Banatu. Tako se ovaj klub sveo u red sa ekipama iz Knićanina i Farkaždina, koje su u prethodnim sezonama na ovaj način obnovili svoju opremu.

Još jedan omaž ovoj akciji: Fk Potisje i FK Tamiš, su na svojim premijernim sezonskim utakmicama, prethodnih godina, uspešno “testirali” tek dobijenu opremu, pobedama nad svojim protivnicima i prelaskom u viši rang na kraju nadmeatanja.

„ŽFK Banat je delom nastavio tu tradiciju pobedivši u prvom kolu sa čak 7 postignutih pogodaka. Želimo im da nastave sa uspesima u ovoj i narednim sezonama, a ovom akcijom podstaknemo ostale fudbalske klubove da se istaknu kao najbolji“, navodi se u saopštenju Rotarakt kluba Zrenjanin.