Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu optužni predlog protiv S.A. rođ. 1991. godine, zbog krivičnog dela
ugrožavanje sigurnosti, tako što je dana 01.01.2021.godine oko 19,00 časova , usled alkoholisanosti srednje teškog stepena, ugrozio sigurnost oštećene J.D. i oštećenog J. D.

Na taj način što je došao do kuće gde oštećeni žive, lupao na prozor, pa nakon što je oštećeni J. D. podigao roletnu , osumnjičeni mu je pretio rečima “izađi mamu ti jebem cigansku, pa ćeš videti ko sam ja” usled kojih pretnji je oštećeni osetio strah i ozbiljnu ugroženost za svoj život i telo, da bi potom uzeo ciglu, gađao ulični prozor, prišao parkiranom putničkom vozilu “Audi A6” vlasništvo oštećenih, šutirao nogom i razbio oba retrovizora i polomio bravu na suvozačevim vratima, pa kada je oštećena J.D. izašla na ulicu i pitala ga šta hoće od njih, istoj pretio rečima “pobiću vas, zaklaću vas”, usled kojih pretnji je oštećena J. D. osetila strah i ozbiljnu ugroženost za svoj život i telo.

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podneo je pred Osnovnim sudom u Zrenjaninu optužni predlog protiv M.S. rođ. 1994. godine, zbog krivičnog dela
nasilje u porodici, tako što je dana dana 01.01.2021. godine oko 17,00 časova, primenom nasilja i pretnjom da će napasti na život i telo i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao spokojstvo i duševno stanje i telesni integritet člana svoje porodice-svoje vanbračne supruge sa kojom ima maloletno dete, oštećene B. Z., na taj način što je prilikom verbalnog konflikta sa suprugom u dnevnom boravku oko njihovog odlaska u Republiku Nemačku i dobijanja papira potrebnih za to, nakon što je oštećena izjavila da odbija da ide u Nemačku, istu vređao, te dok je oštećena držala bebu u rukama, zadao joj više udaraca otvorenom šakom u predelu lica, tela, čupajući je za kosu i rekao da se spakuje da ode kod oca, te kada se oštećena spakovala i zamolila ga da joj pomogne da utovari stvari, okrivljeni je odbio to da učini i naveo da ne može dete da vodi i potom uzeo majicu i istu joj stavio preko usta, te kada se oštećena otrgla i počela da beži iz kuće izašao za njom držeći sekiru u ruci i glasno vičući “ubiću te”.
Viši tužilački saradnik