Zrenjanin- Dosadašnji pomoćnik gradonačelnika za oblast sporta, omladine i turizma Simo Salapura (SNS), izabran je danas na sednici Skupštine grada za novog gradonačelnika Zrenjanina.

Odbornici su većinom glasova izabrali  prvog čoveka grada Zrenjanina.

Za zamenika gradonačelnika ponovo je izabran  Saša Santovac.

Za zamenika Skupštine izabran je Oliver Mitrović.

Zamenik Saša Santovac i gradonačelnik Simo Salapura

 

Novoizabrani članovi Gradskog veća

Članovi Gradskog veća su: Slaviša Vlačić, dr Mile Kovačević, Marinel Mendrea, Dragan Gudžev, Dragan Vulešević, Jožef Stojko, Radovan Višekruna, Dejan Damjanović i Saša Kandić.

Simo Salapura rođen je 04. maja 1980. godine. Doktor nauka u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije. Od 2004. do 2010. godine bio je zaposlen u Sportskom savezu opštine Žitište, karate klubu „Dijamant“, kao nacionalni trener selekcija Karate federacije Srbije i kao koordinator karate programa za osobe s posebnim potrebama. Od 2014. do 2017. godine vršio je funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina, a od 2017. godine funkciju pomoćnika gradonačelnika. Autor je i koautor više naučno-istraživačkih i stručnih radova i monografija iz oblasti sporta i dobitnik više nacionalnih i regionalnih priznanja. Nosilac je majstorskog karate zvanja – drugi dan i osvajač više nacionalnih i međunarodnih medalja kao sportista. Od 2007. godine učestvuje u kreiranju, sprovođenju i promociji programa rada s decom i osobama s invaliditetom. Dobrovoljni je davalac krvi više od 35 puta, oženjen, otac dvoje dece. Član je Srpske napredne stranke.