Zrenjanin- Tradicionalna manifestacija “Izađi mi na teglu” biće održana u sredu, 7. oktobra 2020. godine  na Trgu slobode u terminu od 11 do 18 časova.


U okviru programa manifestacije održaće se takmičenje u kuvanju ajvara. Tri najbolje ekipe biće nagrađene, a prvoplasirana će se direktno plasirati u finale koje će biti održano u Beogradu. Pored takmičarskog dela obezbeđen je i bogat kulturno-umetnički, dečiji i muzički program. Nastupaće tamburaški orkestar „Bečkerek“, КUD „Pionir“ i drugi.
Kao i svake godine, učesnicima će biti obezbeđeni svi uslovi za nadmetanje: kompletno opremljeni takmičarski štand, paprika, drva, tegle, ulje, šećer i so. Na takmičarima je da, kao i uvek, ponesu svoj pribor za pripremanje ajvara ali i da se noružaju strpljenjem i zdravim takmičarskim duhom.
Pod nešto izmenjenim pravilima, a uz poštovanje opštih mera predostrožnosti, a u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19, ovogodišnji karavan će se održati u 12 umesto, kako je to do sada bilo, 30 gradova.
Timovi moraju biti formirani isključivo od članova istog domaćinstva ili uskog kruga prijatelja.
Broj učesnika po takmičarskoj ekipi sveden je na maksimalnih 6, dok je ukupan broj ekipa smanjen sa 15 na 10 po gradu. Svi takmičarski štandovi nalaziće se na bezbednoj međusobnoj udaljenosti, najmanje 3m od centra štanda.
Takmičarima će biti obezbeđene maske i higijenske rukavice, kao i dezinfekciona sredstva. Tokom takmičenja, učesnicima će biti ograničeno kretanje, osim za neophodne potrebe kada
će biti u obavezi da održavaju bezbednu fizičku distancu i da izbegavaju grupisanje.
Organizatori Turistička organizacija grada Zrenjanina, Grad Zrenjanin i asocijacija Bašta mašta