Sport- Ovog vikenda u Sportskom centru „Bambi“ održano je Državno prvenstvo u okviru Mini-Maksi lige  za fudbalere rođene 2010.godine. 

Naslov prvaka pripao je ekipi Crvene Zvezde koja je u finalu bila bolja od Nacionala iz Niša rezultatom 2:1. Treće mesto podelili su Duel iz Kruševca i Petlić iz Smedereva, jer se utakmica za treće mesto ne igra po pravilima lige.

Pobednici : ekipa Crvene Zvezde

Drugo mesto: Nacional Niš

Ovom prilikom Liga Zrenjanin  dobila  je plaketu za 10 godina organizovanja lige. Posebno priznanje dobio je i Velibor Mladenović kao dugogodišnji operativac Mini- Maksi lige. Dodeli pehara prisustvovala je generalna sekretarka Sportskog saveza Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković.

„Treću godinu zaredom Mini Maxi liga nam je ukazala poverenje i dala da organizujemo turnir za prvaka Srbije. Ove godine bili smo domaćini generacije rođene 2010 godine. Zbog aktuelne pandemije završni turnir umesto u martu održao se sada u oktobru uz sve propisane mere i preporuke Vlade. Turnir se igrao bez prisustva publike, svim učesnicima merili smo temperaturu na ulazu u SC „Bambi“, a angažovali smo i volontere Crvenog krsta kojima bih se ovom prilikom zahvalio.

Učestvovalo je osam ekipa, to su pobednici svojih regiona: istočne i zapadne Srbije, Beograda i Vojvodine . Ekipe su bile podeljene u dve grupe po četiri tima, prve dve ekipe iz ovih grupa plasirale su se u polufinale. Naša Akademija Bambi se takođe takmičila, zauzeli smo treće mesto u svojoj grupi i nismo uspeli da se plasiramo u polufinale. Ispred naših akademaca bili su Crvene zvezda i Nacional iz  Niša koji su na kraju i stigli do samog finala.

Na samoj dodeli pehara bio je  prisutan direktor lige Marjan Menićanin koji je istekao da je organizacija bila na najvišem mogućem nivou, od suđenja gde su sudili sjajni Belić i Drndarski, kojima se ovim putem i zahvaljujemo. Naišli smo i na ogromno razumevanje roditelja, jer nisu svi mogli da prisustvuju gledanju utakmica. Pokazali smo da i u ovakvim okolnostima možemo da budemo dobri organizatori i domaćini. Ekipa iz Niša je došla dan ranije, odradili su i trening kod nas u balonu, a mi smo im pomogli oko pronalaska smeštaja i mislim da smo bili na visini zadatka.

Najbolja ekipa na turniru bila je Crvena Zvezda i zasluženo su osvojili naslov prvaka – istakao je Darko Tošić direktor Akademije Bambi.

Mislim da će nam u budućnosti biti čast i da će na Mini Maxi liga i dalje ukazati poverenje, jer ovo je ipak spektakl da Zrenjanin ugosti najbolje ekipe u ovom uzrastu u državi- dodao je Darko Tošić.